Foil solutions beeldmerk

Foil Solutions: de oplossing voor verweerde gevelbeplating

Foil Solutions: de oplossing voor verweerde gevelbeplating

Het is inmiddels alweer acht jaar geleden dat Foil Solutions werd benaderd door het verzorgingshuis R.C. Godshuis in Roermond. De gevelbeplatingen boven op het verzorgingshuis (rond het dak en de dakgoot) en tussen de terrassen en balkons was volledig verweerd door de zon. De beplating was toe aan een nieuwe look.

Renolit Reface folie: een folie met houtstructuur

We plaatsten toentertijd een proef om te kijken wat er mogelijk was. Acht jaar later kregen we dan toch de vraag om een prijsofferte te maken voor de gevelbeplating. Na al die jaren zijn folies meer en meer ontwikkeld en waren er bovendien nieuwe dingen mogelijk. De vraag was om de huidige kleur en structuur (houtstructuur) van de gevelbeplating te behouden. We hebben inmiddels met de Renolit Reface folie de perfecte folie gevonden die nagenoeg gelijk is aan de oorspronkelijke beplating. Op het moment is Foil Solutions druk bezig met het in goede banen leiden van dit project. Het resultaat: 500 vierkante meter gevelbeplating die eruitziet als nieuw!

Jac Ruyters Schilderwerken en Foil Solutions

Het project ontstond samen met Jac Ruyters Schilderwerken, die inmiddels al jarenlang een partner is van Foil Solutions. De oorsprong van het bedrijf is zelfs te danken aan de eigenaar van Jac Ruyters; samen met twee andere eigenaren van schilderbedrijven in Limburg hebben ze Foil Solutions opgericht.

Vaak krijgen schilderbedrijven de vraag om gevelbeplating op te frissen of te herstellen. Vaak verwacht men dat dat al mogelijk is met een likje verf, maar dat is vaak niet haalbaar en bovendien niet altijd even duurzaam. Om die reden werken we al jaren samen met Jac Ruyters Schilderwerken om duurzame oplossingen te bieden voor dit soort projecten. Bijkomend voordeel van het gebruik van folie in dit project is: houtimitatie look is niet na te bootsen met verf, maar wel met folie!

De Renolit Reface folie

De Renolit Reface folie is naast een hout imitatielook folie, onder andere speciaal ontwikkeld voor gevelbeplatingen. De folie is door haar toplaag zelfreinigend, waardoor het een besparing van schoonmaakkosten met zich meebrengt. Het vuil wordt niet aangetrokken en hecht niet goed aan de folie. Daarnaast is de Renolit Reface folie UV en weerbestendig, makkelijk te onderhouden, super duurzaam en kent het een levensduur van wel 20 jaar.

Over Foil Solutions

Foil Solutions is specialist in zowel interieur- en buitenfolies voor onder andere ramen, deuren, panelen, zonwerende glasfolie en veiligheidsfolie. Het aanbrengen van folies is een innovatief en meer dan uitstekend alternatief op traditioneel schilderwerk, spuitwerk of coating systemen. U kunt het zien als schilderen, maar dan met folie.

Het ontstaan van Foil Solutions

In 1999 begon Foil Solutions met folietoepassingen, als alternatief voor het schilderen van kunststof en aluminium kozijnen. Het bleek een dusdanig succesvol alternatief dat Foil Solutions in 20 jaar een unieke positie heeft veroverd in de wereld van folies. Het is uitgegroeid tot een bedrijf met een vestiging in België, Nederland en Duitsland, 50 gemotiveerde medewerkers, een flinke voorraad met verschillende soorten folies in verschillende kleuren en afmetingen en klanten als McDonalds, BelCompany, Aldi, Lidl, Albert Heijn en nog veel meer.

Heeft u een project voor Foil Solutions?

Met Foil Solutions kunt u rekenen op 20 jaar ervaring in folies en een gedreven en flexibel team, werkzaam in Nederland, België en Duitsland. Foil Solutions geeft u de vrijheid om grootse ideeën snel en betaalbaar tot leven te wekken. Heeft u een project voor Foil Solutions? Neem vrijblijvend contact op en misschien rollen wij binnenkort met plezier onze folie voor u uit!

 

 

Foil solutions logo wit

Wij zijn vanaf 10 februari tot en met 17 februari 2024 gesloten.
Vanaf 19 februari zijn we weer beschikbaar!