Diensten

Buitentoepassingen

Foil Solutions appliceert Avery Façade folie, 3M Window Frame Film, Sikkens Dry-Film, Renolit Reface en Renolit. Deze exterieure folies zijn speciaal ontwikkeld om verweerde aluminium of kunststof kozijnen en verweerde gevelpanelen op een relatief eenvoudige manier te renoveren. Deze folies kunnen direct over de bestaande profielen of panelen worden aangebracht zonder extra voorbewerkingen. Het resultaat is verbluffend. De voordelen:

 • Direct stofdroog (geen droogtijd zoals bij verf)
 • Geen geur overlast
 • Uitvoering in een werkgang, hetgeen tijd- en kostenbesparing oplevert in vergelijking met traditionele schilder- of gevelrenovatietechnieken
 • Een hoge duurzaamheid tot wel 15 jaar
 • Een verzekerde (afbouwende) garantie van 10 jaar

Na het verlopen van de levensduur van de door Foil Solutions aangebrachte folies (na 12 tot 15 jaar) kan er eenvoudig een nieuwe folie laag over de bestaande worden aangebracht. Dit geldt natuurlijk ook voor een tussentijdse kleurwijziging. Folie toepassingen zijn veel minder belastend voor het milieu en de verwerking is niet schadelijk voor onze medewerkers, maar ook voor de gebruikers van uw vastgoed (scholen –kantoren-woningen) . Er vindt geen uitstoot van oplosmiddelen plaats en het veroorzaakt geen chemisch afval.

Binnentoepassingen

Foil Solutions appliceert, 3M Di-Noc folies, Façade interieur, LG interieurfolies en Renolit structuurfolies. Deze interieurfolies omvatten in totaal zo’n 500 verschillende dessins, variërend van houtsoorten tot suède en marmer structuren. Een breed scala aan kleuren zorgt voor een compleet nieuw interieur en een compleet nieuwe uitstraling op binnendeuren, liften, balies en wandbekledingen. De voordelen:

 • Hoge stootvastheid
 • Direct stofdroog waardoor nagenoeg geen overlast tijdens het aanbrengen
 • Geen geuroverlast
 • Dekkende kleuren maar ook metalics, houtstructuren of grafische dessins
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Veelzijdige toepassingen zoals bijvoorbeeld middels antibacteriële- en elektrische isolerende folies die oplossingen bieden in de gezondheidszorg.

Zonwerende en energiebesparende glasfolies

Zonwerende folies van Foil Solutions worden toegepast op alle plaatsen waar hinderlijke invloeden van de zon worden ervaren zoals schitteringen, hinderlijke zonnewarmte, verkleuring en UV-straling. Belangrijke energiebesparing ontstaat door toepassing van een low-e folie in de winter (waarbij de warmte binnen wordt gehouden) en besparingen op de verbruikskosten van airco’s in de zomer. De voordelen:

 • Eenvoudige montage
 • Hoog rendement door zijn lange levensduur
 • Energiebesparend zowel in de zomer als in de winter
 • Geen bouwkundige aanpassingen vereist

Veiligheidsfolies

Veiligheidsfolies worden ingezet om verwondingen te voorkomen bij brekend glas, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, scholen, kinderdagverblijven etc. Veiligheidsfolies leveren een waardevolle bijdrage aan het verminderen van inbraken en vandalisme bij gebouwen met veel glasoppervlak. Tevens kan het als bescherming dienen tegen glasscherven in de voedselverwerkende industrie en in productiehallen.

Glasfolies / decoratiefolies

Foil Solutions heeft een uitgebreid assortiment aan decoratiefolies in het leveringsprogramma zoals o.a etched folies, frosted glass folies, dusted glass folies. Met andere woorden: privacy folies voor uw glas. U kunt hiermee een mooi zandstraal of melkglas effect creëren. Ook kleurfolies of speciale dessins kunnen uw glaswanden verfraaien. Deze folies kunnen eventueel worden voorzien van logo’s teksten of andere uitingen.

Reclame folies – Carwrapping

Foil Solutions is, naast bovenstaande toepassingen, ook gespecialiseerd in het plaatsen van reclame folies op muren, reclamepanelen, alsook het wrappen van auto’s, bestelbussen, vrachtwagens, vliegtuigen, bussen etc.

Contact

Wilt U meer informatie of een afspraak? Aarzel niet om ons te bellen of een e-mail te sturen.

Foil Solutions BV, Westhoven 6A, 6042 NV Roermond.

Email: info@foilsolutions.nl – Tel: +31 (0)475 300 684.