Wat doen we?

Buitentoepassingen

Foil Solutions appliceert Avery Façade folie, Sikkens Dry-Film, 3M Window Frame Film, Renolit Reface folies. Deze exterieure folies zijn speciaal ontwikkeld om verweerde aluminium of kunststof kozijnen en gevelpanelen op een relatief eenvoudige manier te renoveren. Het wordt ook wel kozijnwrap of kozijnfolie genoemd. Deze folies kunnen direct over de bestaande kozijnen of panelen worden aangebracht zonder extra voorbewerkingen. Het resultaat is verbluffend. De voordelen:

 • Direct stofdroog (geen droogtijd zoals bij verf)
 • Geen geur overlast
 • Uitvoering in een werkgang, hetgeen tijd- en kostenbesparing oplevert in vergelijking met traditionele schilder- of gevelrenovatietechnieken
 • Een hoge duurzaamheid tot wel 15 jaar
 • Een verzekerde (afbouwende) garantie van 10 jaar

Na het verlopen van de levensduur (gemiddeld ca. 15-20 jaar) van de door Foil Solutions aangebrachte folies kan er eenvoudig een nieuwe folie laag over de bestaande folie worden aangebracht. Dit geldt natuurlijk ook voor een tussentijdse kleurwijziging. Folie toepassingen zijn veel minder belastend voor het milieu en de verwerking is niet schadelijk voor onze medewerkers, maar ook voor de gebruikers van uw vastgoed (scholen – kantoren – woningen). Er vindt geen uitstoot van oplosmiddelen plaats en het veroorzaakt geen chemisch afval.

Binnentoepassingen

Foil Solutions appliceert, 3M Di-Noc folies, Façade interieur, LG interieurfolies, Bodaq interieurfolie. Deze interieurfolies zijn verkrijgbaar in zo’n 1.000 verschillende dessins, variërend van houtsoorten tot suède en marmer structuren. Een breed scala aan kleuren zorgt voor een compleet nieuw interieur en een compleet nieuwe uitstraling op binnendeuren, liften, balies en wandbekledingen. De voordelen:

 • Hoge stootvastheid
 • Direct stofdroog waardoor nagenoeg geen overlast tijdens het aanbrengen
 • Geen geuroverlast
 • Dekkende kleuren maar ook metalics, houtstructuren of grafische dessins
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Veelzijdige toepassingen zoals bijvoorbeeld middels antibacteriële- en elektrische isolerende folies die oplossingen bieden in de gezondheidszorg.

Steeds meer bedrijven letten op hun duurzaamheid. Het wrappen van het bestaande meubilair is een duurzame manier om het meubilair te hergebruiken. Waarom meubilair weggooien als er nog niets aan is, maar enkel de kleur een beetje ouderwets is? Overweeg eens om deze te hergebruiken en met een interieurfolie te wrappen.

Boatwrapping

Foil Solutions heeft een duurzame oplossing gevonden in plaats van traditionele antifouling systemen. Dankzij de revolutionaire antifouling techniek van Finsulate is er een duurzame oplossing voor de romp (onder het water) van uw boot of schip. De Finsulate antifouling zorgt voor schoon en gezond vaarwater en heeft daarnaast een veel langere levensduur dan traditionele antifouling systemen.

Naast de antifouling folie van Finsulate kunnen we tegelijkertijd de rest van uw boot of schip onder handen nemen door ook de overige delen van de boot boven het water als het interieur te wrappen met een specifieke boat folie of bootwrap. Dit is ook een duurzamere oplossing en makkelijk te verwijderen. U bescherm de coating van uw boot tegen UV straling, aanslag en licht beschadigingen.

Zonwerende en energiebesparende glasfolies

Zonwerende folies van Foil Solutions worden toegepast op alle plaatsen waar hinderlijke invloeden van de zon worden ervaren zoals hinderlijke zonnewarmte, schitteringen, verkleuring, UV-straling, hinderlijke laaghangende of opkomende zon. Belangrijke energiebesparing ontstaat door toepassing van een low-e folie in de winter (waarbij de warmte binnen wordt gehouden) en besparingen op de verbruikskosten van airco’s in de zomer. De voordelen:

 • Eenvoudige montage
 • Hoog rendement door zijn lange levensduur
 • Energiebesparend zowel in de zomer als in de winter
 • Geen bouwkundige aanpassingen vereist

Zonwerende folie is een perfecte oplossing tegen uw warmte probleem. Met deze folies kijkt u eenvoudig en normaal naar buiten, maar afhankelijk van het type glas, kan de folie een tintje donkerder worden. Alhoewel momenteel bestaan er hele transparante folies, die nauwelijks zichtbaar zijn en toch de nodige zonnewarmte kunnen tegenhouden.

Veiligheidsfolies

Veiligheidsfolies worden ingezet om verwondingen te voorkomen bij brekend glas, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, scholen, kinderdagverblijven etc. Veiligheidsfolies leveren een waardevolle bijdrage aan het verminderen van inbraken en vandalisme bij gebouwen met veel glasoppervlak. Tevens kan het als bescherming dienen tegen glasscherven in de voedselverwerkende industrie en in productiehallen.

Glasfolies / decoratiefolies

Foil Solutions heeft een uitgebreid assortiment aan decoratiefolies in het leveringsprogramma zoals o.a etched folies, frosted glass folies, dusted glass folies. Met andere woorden: privacy folies voor uw glas. U kunt hiermee een mooi zandstraal of melkglas effect creëren. Ook kleurfolies of speciale dessins kunnen uw glaswanden verfraaien. Deze folies kunnen eventueel worden voorzien van logo’s teksten of andere uitingen.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om ons te bellen of een e-mail te sturen.

Email: info@foilsolutions.nl – Tel: +31 (0)475 300 684.