Boat Wrapping

Een boot uit de jaren nul? Bent u antifouling systemen met verf beu en wenst u een duurzame oplossing op lange termijn? Is het interieur van uw boot aan verfrissing toe of wenst u een moderne look? Wenst u de buitenzijde van de boot te vernieuwen of af te wijken van de standaard kleuren?

>> Welkom bij Foil Solutions, uw foliespecialist voor boot wrapping en antifouling.

Antifouling – onder het water (ROMP) – Finsulate

Finsulate antifouling is de beste oplossing voor schoon en gezond vaarwater. Door antifouling verven komen er heel wat giftige stoffen in onze zee/natuur terecht. Traditionele antifouling verven gaan doorgaans 1 tot 2 jaar mee. De antifouling Finsulate heeft een veel langere levensduur van 5 jaren en zonder giftige chemicaliën. Een schoon schip/boot is zonder bescherming vatbaar voor biologische aangroei. Binnen korte tijd groeit het vol met mosselen, algen en andere organismen.

Isoleren van de romp

Stekeltjes worden in de natuur vaak gebruikt als afweermechanisme. Denk bijvoorbeeld aan zee-egels die vrij van aangroei blijven en ook niet worden opgegeten. De beschermende folie van Finsulate isoleert de romp door het gebruik van stekeltjes. Het vasthechten van algen, mosselen en andere organismen wordt hierdoor vrijwel onmogelijk gemaakt. De romp wordt als het ware “geïsoleerd”. Als er al aangroei optreedt, kan die alleen op de toppen van de stekeltjes hechten en kan dan eenvoudig in het water weggeveegd worden.

Zoet of zout water? Jacht, zeilboot, speedboot, vrachtschip? 

Finsulate antifouling heeft verschillende type folie afhankelijk het type schip of boot. Er bestaan 3 type antifouling systemen van Finsulate voor zout en zoet water en geoptimaliseerd voor snelheid. Door de fysieke eigenschappen, levert Finsulate langdurige bescherming, werkt varend en wanneer het schip stil ligt. Met een levensduur van minimum 5 jaar worden jaarlijks onderhoudskosten uitgespaard en dat zonder milieuschade!

Boven het water & Interieur

Heeft u een ouder schip of boot waarvan de coating dof begint te worden? Of wenst u het exterieur of interieur van uw boot een nieuwe look te geven? Onze foliespecialisten zorgen voor een complete wrap van uw boot zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde. U kan hierbij denken aan het opfrissen van de buitenkant, (keuken)kastjes, panelen, muren en meubels. Foil Solutions zorgt in korte tijd voor een totale renovatie van uw boot in diverse kleuren en designs.

Waarom kiezen voor boot wrapping? Daarom…:

  • Snelle en eenvoudige montage, zonder droogtijd
  • Bescherming van de coating tegen UV straling, aanslag en lichte beschadigingen
  • Kiezen uit oneindig kleurenpallet, structuur- & houtnerffolies
  • Na de wrapping ziet de boot er uit als nieuw
  • Wrapping gaat velen malen langer mee (dan o.a. spuit- en lakwerk)
  • Besparing op renovatiekosten en verbouwingszorgen
  • Levensduur is gemiddeld 7 jaren.
  • Weinig onderhoud aan de folie
  • Gemakkelijk te verwijderen wanneer het nodig is.

FrontArt is uw meedenkende boot specialist

 

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om ons te bellen of een e-mail te sturen.

Email: info@foilsolutions.nl – Tel: +31 (0)475 300 684.