Foil solutions beeldmerk

AG Real Estate Brussel: een duurzaam renovatieproject met folie

AG Real Estate Brussel: een duurzaam renovatieproject met folie

Bij Foil Solutions houden we wel van een uitdaging. Met de jaren hebben we al veel opmerkelijke projecten afgerond, maar één project dat er qua omvang en uitdagingen absoluut bovenuit springt, is onze renovatie van City Center in opdracht van AG Real Estate,  midden in het bruisende hart van Brussel. In deze blog nemen we je graag mee van het begin tot de oplevering van ons grootste project tot nu toe.

De start van het project

Het begon allemaal met een belletje. We werden benaderd door AG Real Estate, een toonaangevende vastgoedontwikkelaar, met de uitdaging om een opvallend gebouw in het centrum van Brussel te renoveren. Er werd begonnen met het bouwen van de steigers en stukje bij beetje rolde wij de folie uit.

De uitdagingen van AG Real Estate

Ieder project kent haar uitdagingen. Bij de renovatie van het City Center was dat absoluut niet anders. Uitdaging één bleek absoluut de omvang van het gebouw. Met zijn gigantische gevels, vele kozijnen en panelen was het duidelijk dat we groots moesten denken. Daarnaast staat het gebouw van AG Real Estate midden in de drukke stad Brussel. Constant lawaai, beperkte ruimte om te manoeuvreren en druk verkeer zorgde ook zeker voor wat moeilijkheden. Om het af te maken hebben de hoogte van het gebouw en de beperkte bereikbaarheid het aanbrengen van onze folies niet makkelijker gemaakt. Maar zoals gezegd houden wij wel van een uitdaging. We bedachten innovatieve oplossingen om de folie op de hoogste gevels aan te brengen en hebben er met man en macht voor gezorgd dat we het hele gebouw uniform hebben kunnen renoveren.

Avery Dennison Facade Film

Een van de cruciale beslissingen in dit project was de keuze voor de juiste folie. Samen met AG Real Estate hebben we gekozen voor Avery Dennison Facade Film vanwege de duurzaamheid van kleur en de uitstekende Uv-bestendigheid. Alleen zo konden we garanderen dat de gerenoveerde gevels er niet alleen prachtig uitzagen bij oplevering, maar ook in dat ze de komende jaren mooi blijven én jarenlang onderhoudsvrij zijn.

Folierenovatie bleek de beste keuze

Een van de grootste uitdagingen bij het project bleek het overtuigen van de klant, AG Real Estate, om met ons in zee te gaan. Het heeft ons vier jaar van toewijding en overtuigingskracht gekost om hen te laten zien dat folierenovatie de beste keuze was voor dit prachtige pand. Om te laten zien dat renovatie met folie zijn vruchten afwerpt, nemen wij klanten vaker mee naar oude afgeronde projecten. Op die manier kunnen we de levensduur van onze folies aantonen, wat uiteindelijk doorslaggevend blijkt om met Foil Solutions in zee te gaan.

De realisatie van het project

Na maanden van planning en voorbereiding begonnen we aan dit ambitieuze project. Met een team van zes getalenteerde professionals werkten we in twee fases om het volledige gebouw te voorzien van onze folie. In totaal hebben we maar liefst 75 rollen folie gebruikt om de volledige renovatie te voltooien. Een indrukwekkende hoeveelheid materiaal, maar het resultaat mag

Foil solutions logo wit

Wij zijn vanaf 10 februari tot en met 17 februari 2024 gesloten.
Vanaf 19 februari zijn we weer beschikbaar!